Nederlandse Selectie

 

 

 

 

 


Layla Brussel maakt sinds haar eerste volledige jaar direct deel uit van de Nederlandse Selectie, bij haar debuut op het EK2015 in Denemarken schreef ze gelijk de Europese Titel op haar naam, sinds dien heeft ze van het Oranje Shirt geen afstand meer gedaan. Hieronder een sfeer impressie (stukjes zijn geschreven door de NDB op www.ndbdarts.nl)

 Foto: NDB Sijmon Timmershttps://www.dartswdf.com/wp-content/uploads/2017/08/2017_WDF_WorldCup_kobe_logo_240-280.jpg

 Foto: NDB Sijmon Timmers

Meisjes singletoernooi
Layla Brussel en Lerena Rietbergen wisten gisteren een finaleplaats te behalen in de koppels. Vandaag traden ze aan in de singles en dat het met de vorm van beide meisjes wel goed zit bewezen ze tijdens de poulewedstrijden. Layla gooide bijvoorbeeld een prachtige 138 finish en Lerena gooide een 11-darter! Layla won vier van haar vijf poulewedstrijden en Lerena won er drie van de vijf. Voor beiden was dit genoeg om door te gaan naar de kwartfinale. Toevalligerwijs kwamen ze uit tegen hun Iraanse tegenstandsters in de koppelfinale van aankomende vrijdag. Layla won met 4-2 van Mahshad Avazzadeh, maar Lerena redde het niet tegen Deniz Hashtbaran. In de halve finale stuitte Layla op een geweldig spelende Kate Sheldon uit Ierland die haar helaas met 5-0 versloeg. Sheldon speelt zaterdag in de finale tegen de bedwinger van Lerena, de Iraanse Hashtbaran.  


Finale meisjes koppel      
Lerena en Layla gingen de strijd aan met de Iraanse meisjes Hashtbaran & Avazzadeh. Een strijd werd het zeker! Iran kwam in het begin van de wedstrijd op voorsprong, maar de Nederlandse meisjes knokte zich goed terug in de wedstrijd die ging over een best of 11 legs. Vanaf 3-3 ging het gelijk op en na een knappe 78 finish van Layla werd het 5-5. Lerena mistte op een haar na een 146 finish voor de wedstrijd en helaas ging de leg ook in de volgende twee beurten niet uit. Iran finishte uiteindelijk dubbel vier en kroonde zich tot wereldkampioen koppels bij de meisjes. De teleurstelling overheerstte bij de Nederlandse meisjes, maar zij mogen absoluut trots zijn op de zilveren plak en het vertoonde spel.

Jeugd Mix koppels
Justin van Tergouw en Layla Brussel speelden samen en Wessel Nijman vormde een koppel met Lerena Rietbergen. De dominantie van onze Nederlandse jeugd was weer duidelijk zichtbaar want beide koppels haalde de finale! Justin en Layla wonnen beide poulewedstrijden en versloegen in de knock-out achtereenvolgens Rusland, Ierland en Turkije zonder een leg te verliezen! Wessel en Lerena hadden het iets lastiger. Beide poulewedstrijden werden met 4-1 gewonnen en in de knock-out fase werd Japan (4-2), Iran (4-3) en Turkije (5-2) verslagen. De finale werd later op de dag op het podium gespeeld. Beide koppels deden weinig voor elkaar onder. Het begin van de wedstrijd was voor Wessel en Lerena, maar Justin en Layla kwamen sterk terug. Wessel kreeg de kans op 5-5, maar hij mistte dubbel negen. Justin had aan één kans genoeg en finishtte 108 voor de wedstrijd. Layla en Justin werden hiermee de opvolgers van Maikel Verberk en Kyana Frauenfelder die twee jaar geleden de mix koppeltitel wisten te veroveren.  


De Nederlandse jeugd Dankzij een geweldig optreden van ons jeugdteam bestaande uit Wessel Nijman (Uitgeest), Justin van Tergouw (Utrecht), Layla Brussel (Den Haag) en Lerena Rietbergen (Heerhugowaard) hebben zij ook de overall wereldtitel gewonnen en dat betekent dat de wisselbeker mee terug naar Nederland gaat! Twee jaar geleden werd deze titel ook door Nederland gewonnen. Toen bestond het team uit Maikel Verberk, Kyana Frauenfelder, Layla Brussel en Justin van Tergouw.

Archief:
EK Zweden 2017
EK Hongarije 2016
WK Turkije 2015
EK Denemarken 2015