News

 

 

 

 

 

 

 

EK jeugd in Zweden 2017

Ze hebben het toch maar weer geflikt. Zowel de jongens als de meiden pakken de Overall titel. Layla en Lerena pakken ook nog eens gezamelijk de gouden plak voor de meidenkoppels. In een ongeslagen reeks hebben ze geknokt als echte leeuwinnen. De resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven, blijkt wel uit de felicitaties van onze eigen dartlegende. Voor het verslag en de links over het ek 2017 klik hier

 

Open Midden-Nederland

Sportcentrum Hoenderdaal in Driebergen-Rijsenburg was het strijdtoneel van de laatste NDB Ranking van dit seizoen. In totaal gingen 64 heren A, 81 heren B, 45 dames, 68 junioren, 17 meisjes en 39 aspiranten de strijd met elkaar aan. Niet alleen zijn de Rankingkampioenen bekend geworden, ook weten we spelers zich automatisch via de Ranking hebben geplaatst voor de Nederlandse selectie. Bij de heren zijn dit Richard Veenstra, Wesley Harms, Derk Telnekes, Rick Hofstra, Willem Mandigers en Dennie Olde Kalter. Bij de dames wisten Aileen de Graaf, Anca Zijlstra en Sharon Prins zich te plaatsen. Wessel Nijman, Marvin van Velzen, Justin van Tergouw, Lerena Rietbergen en Layla Brussel hebben een plekje in het Nederlands jeugdteam veroverd.


Open Midden-Nederland

Bij de junioren zagen we Iwan Reijmer en Marvin van Velzen terug in de finale. Beide spelers maakten er een mooie wedstrijd van maar het was Iwan Reijmer die, ondanks een 2-0 achterstand, met 4-3 wist te winnen. Layla Brussel was bij de meisjes de sterkste. Zij versloeg Kyana Frauenfelder in de finale met 3-1. De aspirantenkampioen werd Lars Plaisier, hij wist Marcel Bus met 3-2 te verslaan. We werden getrakteerd op een aantal schitterende wedstrijden vandaag. Een van die wedstrijden ging tussen Willem Mandigers en Dennie Olde Kalter. Laatsgenoemde was de beste in de eindstrijd en won met 2-1. Bij de dames was de kersverse Rankingkampioene de sterkste. Aileen de Graaf won met 4-0 van Sharon Prins. In de heren B categorie wist Kevin Kuipers te winnen. Kuipers speelde goed en wist de wedstrijd met 4-1 te winnen van Gillian Koehoorn. Nederlands Ranking kmpioen Arie van der Rassel wist met 3-2 van Anton van Hemert te winnen. Bij de specials was Geoffrey Weelink de winnaar.

Layla in actie op de dutch open darts van 2017. Helaas de finale niet gewonnen. Het idee dat het live op televisie was en de honderden mensen in de zaal, maakte haar toch wel een beetje zenuwachtig. Wel een hele mooie foto van Bas Groen.

Het laatste NDB rankingtournooi in januarie heeft ze wel op haar naam geschreven, waardoor de stand op de NDB ranking nu super spannend is geworden, met een minimaal verschil tussen de nummers 1,2 en 3. Voorlopig staat Layla weer op de 2e plek en staat ze veilig voor de Nederlandse selectie.

Verder begon 2017 ook leuk, omdat sbs6 Layla niet was vergeten en contact met haar zocht na de overwinning van Micheal van Gerwen op het WK-Darts.

klik hier voor het item van hart van nederland

Hart van Nederland was al eens op bezoek geweest na het behalen van de Europese titel bij de meisjes in 2015.

 

 

Huldiging Haags Sportgala 2015 (25-01-2016)

 


Archief Juli (EK Youth Hongarije) 2016

Archief November (WK Turkije) 2015

Archief EC Youth Denmark 2015

 

NewsLinks:

http://www.ndbdarts.nl/selectie/jeugdselectie/item/1833-layla-brussel

http://www.npo.nl/gijs-2-0/14-07-2015/RBX_KRO_685094/RBX_KRO_1384892

http://www.dswn.nl/13-jarig-dswn-talent-layla-brussel-europees-kampioen-2015/

http://www.promodarts.nl/uncategorized/exclusief-interview-met-europees-kampioen-layla-brussel/

http://www.dartsnieuws.com/layla-brussel-13-jaar-europees-kampioen-meisjes-darten-is-niet-alleen-voor-jongens/

http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/1962-goud-voor-nederland">http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/1962-goud-voor-nederland

http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/4100585/2015/07/14/Layla-13-speelt-top-10-darten-weg.dhtml

http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2015/13-jarige-layla-kampioen-darten/

http://www.dartfreakz.nl/blog/darts-algemeen/maikel-verberk-layla-brussel-en-lars-plaizier-winnen-laatste-ndb/

http://livedartstweets180.jimdo.com/interviews/layla-brussel/

http://www.prodarts-europe.com/?p=10058

http://denhaagfm.nl/2015/07/12/haagse-layla-wint-ek-jeugd-darts-voor-meisjes/

http://www.24liveblog.com/live/1307118